maandag 27 oktober 2008

Kritiek GGD op opvang

vrijdag 04 juli 2008 | 03:16 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 04 juli 2008 | 11:35.


NIJVERDAL - De vijf kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang in de gemeente Hellendoorn hadden afgelopen jaar te weinig personeel in dienst, in verhouding tot het aantal kinderen. De GGD constateerde dit bij een onderzoek naar de kwaliteit van de kinderopvang. Qua veiligheid, accommodatie en de groepsgrootte zit het wel goed bij de kinderopvang.

Uit het rapport van de GGD blijkt verder kritiek op de manier waarop de oudercommissie inspraak heeft op de gang van zaken bij de buitenschoolse opvang De Kanjer en de buitenschoolse opvang en kinderopvang bij De Krummel.

De Kanjer springt er - als enige - wel weer positief uit bij de manier waarop met klachten wordt omgegaan. Alle overige kinderopvang, ook de buitenschoolse opvang, scoort slecht op dit punt. Er komen nog twee gastouderbureaus bij: Obelix en Oost-Nederland. De GGD heeft de bureaus inmiddels goedkeuring verleend.

De vijf kinderdagverblijven, de vijf bso's en een gastouderbureau zijn door de GGD op de hoogte gebracht van de kritiek. Inmiddels heeft ook de gemeente zich er mee bemoeid. "Er zijn al de nodige verbeteringen aangebracht", aldus wethouder W. Roskam.

Geen opmerkingen: